valvesЕлектромагнитните клапани служат за управление на поливната система по работни кръгове. Те се задействат от програматор или ръчно.

Клапаните за поливни системи са изработени от здрава пластмаса и издържат на налягане от над 10 бара.

Клапаните се разполагат най-често подземно в здрави пластмасови шахти за клапани, като по този начин са скрити от погледа и защитени от неволни повреди.

Задействащия елемент в електромагнитния клапан е соленоида, който може да е на 24V AC (променлив ток) или на 9V DC (прав ток).

При работа с програматор захранван от мрежата се избират клапани, които работят на 24V AC.

Когато няма възможност за монтаж на програматор на ток или на терена не е възможно прокарвване на електрически кабел се прибягва до употребата на електромагнитни клапани работещи на 9V DC. Те се управляват посредством програматори на батерии, които в повечето случаи са и водоустойчиви и могат да бъдат разположени директно в шахтата за клапани.

Ако искате да разполагате с напълно автоматизирана и високоефеткивна поливна система е задължително позването на електромагнитни клапани за управление на работните кръгове. Качествения програматор с множество опции за управление на напояването допринася за цялостния отличен резултат при автоматизираното поливане.

Цени на наличните електромагнитни клапани ТУК