Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentAdmirorframes has a deprecated constructor in /home/vitan/public_html/parkland.bg/plugins/content/admirorframes/admirorframes.php on line 19

mistСистемите с водна мъгла са най ефикасния метод за понижаване на температурата на открити площи и навеси. Освен понижаването на температурата, мъглуващите системи са враг на насекомите, като служат като естествен щит срещу комари и мухи.

Ползва се вода под формата на фина мъгла, която понижава температурата. Чрез включеният помпен блок водата се компресира до 60-100 бара (атм.), след което се разпръсква през специални дюзи, разделящи водните частици до големина от 10 микрона. Така разпръсната водата се изпарява мигновено като по този начин намалява температурата - процес наречен термодинамика. Всяка дюза е снабдена с клапан, който продотвратява образуването на капки с по-голяма от желаната големина.

Системите за водна мъгла се ползват с успех и за охлаждане на производствени площи, птицеферми, площи за съханение на земеделска продукция и други.

Системата за водна мъгла може да се ползва когато не е възможно прилагането на конвенционалните климатични системи - заведения на открито, веранди, навеси, тераси, складове и изби, спортни центрове, щоуруми, производства отделящи топлина и други.

graphicsГрафика на съотношението между относителната влажност на въздуха и охлаждащата способност на системата. Ефикасността на системата зависи от околната температура и влажността. Най-добре функционира при висока температура (25'C - 40'C) и ниска влажност (40 - 80%).

 

СИСТЕМИ PERFECT COOL

Достъпни са множество предварително оразмерени и асемблирани мъглуващи системи, гарантиращи висококачествено мъглуване и лесен монтаж. Тези комплекти се разграничават по наличието или отсъствието на вентилатори, мощността и дебита на помпите и броя на дюзите. Всяка комплектована система позволява разширяване в определени граници. Системите на Perfect Cool са професионални с работно налягане от 60bar, което гарантира качествено охлаждане.