Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentAdmirorframes has a deprecated constructor in /home/vitan/public_html/parkland.bg/plugins/content/admirorframes/admirorframes.php on line 19

Въпреки че изглежда лесно, изграждането на една градина, двор, площад или обществена зелена площ е труден и изискващ много подготовка процес. За това ако се нуждаете от такъв тип услуги се обърнете към специалисти в областта на озеленяването. Ние ви предлагаме услугите на нашите ландшафтни архитекти, които ще се погрижат за всички подробности по проектирането, изграждането и поддръжката на градината ви. За Ваше улесненение сме разделили основните етапи по създаването на една градина на в три компонента.

ПРОЕКТИРАНЕ

 

 проект за озеленяване, скица  land-arch-drawing  land-arch-drawing-3

 

Добрият проект за озеленяване е съществено условие за перфектен краен резултат. Обикновено проектната документация включва идеен, трасировъчен, дендрологичен проект, както и вертикално планиране и/или схема за отводняване. Всички тези елементи са в помощ на изпълнението на проекта. 

В съвременното озеленяване тенденциите са към ползване на компютърно генерирани модели, в комбинация със ръчно изработени скици.

При изготвянето на вашият проект, ние ще ползваме както софтуерни продукти (чертожни програми), така и цветни скици, които често пъти са по разбираеми. Ползата от компютърното проектиране в озеленяването е лесната преносимост, точността на проекта и бързината на изработване.
Със скиците, които ще изработим за вас, вие по лесно ще си представите колорита и обемите на вашата бъдеща градина.
При нужда от представяне на високо ниво ще изготвим и макет на проекта за озеленяване в предварително зададен мащаб.

ИЗГРАЖДАНЕ

ground   turf   patio 

Дори най-добрият проект за озеленяване може да бъде провален от непрофесионално отношение по време на изграждането му. За да бъде Вашата градина наистина забележителна, тя се нуждае от намесата на специалист. Ние знаем кое е най-подходящото време за засаждане на широколистна и иглолистна растителност, затревяване и зацветяване. Ще подберем устойчиви растителни видове, както и материали за архитектурните съоръжения, които да са в унисон със заобикалящата ги среда.

ПОДДЪРЖАНЕ

grass  fountain  shrubs 

За да се запази доброто състояние на вашата градина е необходимо интензивно поддържане. То включва голям набор от специфични дейности, които за непрофесионалиста често са непонятни, поради което се пренебрегват. Най-общо поддържането на градината включва:

Косене, аериране, торене, вертикутиране, поливане, обкантване, плевене на дървесно-храстови групи и цветни лехи, подрязване на живи плетове и храсти, подрязване на рози и цъфтящи храсти, прочистване на дървесни корони и др.
Добрият екип извършва всички тези дейности без дори да забележите, като за Вас остава единствено насладата от добре изглеждащата и здрава градина.

Косенето, макар и да изглежда проста процедура има своите тънкости, които не всеки владее. Точно поради тази причина много хора се чудят защо тревната им площ не изглежда по най-добрия начин. Ние знаем, че вие очаквате двор с тревна покривка от най високо качество, затова ви предлагаме да го оставите в нашите ръце.

Инструментите в градината също имат решаваща роля. Не винаги лъскавите и скъпи инструменти са най-добри. Знайте че в повечето случаи професионалните инструменти нямат този търговски вид, но са пригодени за тежка работа без загуба на качество. Добре организираният набор от инструменти е още една гаранция за успех.

За да цъфтят вашите храсти по продължително време и за да няма градината ви занемарен вид е необходимо редовно подрязване. От голямо значение е то за розите. Когато са подрязани правилно вашите рози ще цъфтят през много по-дълъг период от време без това да ги отслабва. Подрязването в градината е внеобходимо и от санитарна гледна точка. Ние знаем как изглежда заболяло или нападнато от гъбни или други вредители растение, и ще отстрани мавреме заразените или сухи клонки.
Обкантването на групите от храсти и цветя придава завършен вид на градината. Помага за визуалното разграничаване на тези елементи от тревната площ. Все още обаче малко озеленители го пренебрегват, смятайки, че това е труд хвърлен на вятъра. Ние знаем че това не е така, затова тази услуга е включена в стандартния пакет услуги по поддържане, и се извършва поне веднъж месечно.