{AF}

Да се поддържат в добър вид цветните легла и зоните с ратителност в новоизградените градини може да се превърне в голямо предизвикателство. Най-добрият начин да поддържате качеството на вашето озеленяване е да наемете професионалист в озеленяването и поддържането, който да поеме грижите за вашата градина. 

{AF}

Пролетни резитби на декоративните видове

Идва пролет и е време за късни зимни и ранни пролетни резитби. Ще разгледаме подробно някои храсти и дървета, които често се срещат в градината и начина, по който е правилно да се подрязват те.

Ще започна с розите, защото най-много въпроси винаги има за тях, а резитбите са тези, които помагат за това да са красиви по време на цъфтежа си, а някои дори да цъфтят през почти целия сезон.

{AF}

Защо е необходима редовна поддръжка на градината

Хубавата градина е резултат не само от много усилия в изграждането, а и постоянни и адекватни грижи след това. Всеки растителен вид изисква различна грижа, за да изглеждат добре колкото се може по-дълго или постоянно. Всяка градина е различна, както са различни хората, които са я създали и я притежават, но има операции в поддръжката, които са задължителни, за добрия естетически вид на всяка зелена площ.

{AF}

Принципи при подбор на видовете

Трудно могат да се посочат точни и ясни принципи за подбор на видове в паркове, градини или частни дворове, но това най –вече зависи от предпроектните проучвания, които трябва да се извършат, за да се събере необходимата информация от ландшафтния архитект, преди да започне проектирането, а след това и изграждането на зелени площи. Затова трябва да се знае какви са почвите, климатът, релефът, водата и естествената растителност на мястото където се намира обектът и разбира се не на последно място желанията на клиента, неговите изисквания и разбирания за красив двор. За да се получи перфектния двор е необходимо да се спазят много „правила”, да се направят много „компромиси”, да се положат много усилия и от страна на специалиста и от страна на клиента.